Herttaneidin muutaman viikon takaisessa Facebook-arvonnassani osallistujat jättivät kommenttinsa siitä, mihin elämäntapamuutokseen he kaipaavat tukea. Ylivoimaisesti eniten kommentteja keräsivät ruokavalioon, painonhallintaan ja makean himoon liittyvät muutokset. Toiseksi eniten kommentteja sai liikuntatottumusten parantamiseen liittyvät asiat.

Vastauksista huomasi selkeästi, että elämäntapamuutos on monen mielessä. Jos parhaillaan pohdiskelet elämäntapamuutosta, tässä hyvä vinkki: Hanki tukea muutokseen! Onnistut 41 prosenttia todennäköisemmin kuin jos lähdet yksin puurtamaan!

Kyseisessä tutkimuksessa tutkittiin pariskuntien onnistumisen mahdollisuuksia, kun molemmat alkavat elämään terveellisemmin, verrattuna siihen, että vain toinen muuttaa elämäntapojaan. Toisessa tutkimuksessa 24 prosenttia vastaajista sanoi, että vertaistuen puuttuminen oli isoin este elämäntapamuutoksen onnistumiselle.

Yhdessä tekeminen on aina hauskempaa!

Kun on yhdessä jonkun kanssa sitouduttu uusiin elämäntapoihin, on toteutus hauskempaa, helpompaa – ja varmempaa! Jos olet sopinut ystävän kanssa lenkille lähdöstä, et luista siitä yhtä helposti kuin jos olet vain itseksesi päättänyt, että lähdet illalla juoksemaan.

Tukea voi löytyä paitsi puolisolta myös perheenjäseneltä, ystävältä, elämäntapavalmentajalta tai vertaistukiryhmästä. Esimerkiksi somesta löytyy nykyään paljon hyviä ryhmiä, joissa jaetaan kokemuksia sekä saadaan muilta ideoita ja tsemppiä muutokseen.

Tässä muutamia inspiroivia esimerkkejä elävästä elämästä:

  • Edellisessä työpaikassani oli porukka, joka lounastauolla meni yhdessä salille ja sen jälkeen työpaikan ravintolaan syömään. Heidän iloista jutusteluaan oli aina yhtä mukavaa kuunnella, kun sattui samaan aikaan lounasravintolaan.
  • Tuttavapariskunta on äskettäin aloittanut säännölliset padel-vuorot toisen pariskunnan kanssa ja uusi, yhteinen harrastus on tuonut uutta puhtia elämään.
  • Tuttavaperhe, jossa on teini-ikäiset, urheilua harrastavat lapset, on keskenään sopinut terveellisestä ruokavaliosta ja ruoanlaittovuoroista. Aikaisemmin perheen ruokavalio lepäsi kokonaan perheenäidin hartioilla, ja on ollut ilo seurata, miten iso taakka on pudonnut, kun kaikki perheenjäsenet puhaltavat samaan hiileen hyvien ruokailutottumustenylläpidossa.

Olipa sitten kyseessä kuka tahansa henkilö tai ryhmä, varmaa on se, että saat voimaa ja motivaatiota muiden tuesta. Puhu siis siitä, mitä olet muuttamassa! Pyydä apua ja vertaistukea.

Jos tuntuu, että et tiedä kenen kanssa puhua, niin älä jää yksin. Voit kääntyä elämäntapavalmentajan puoleen saadaksesi juuri sinulle sopivat työkalut, sparraukset ja tsemppihuudot. Mikäli koet että tämä olisi sinulle hyvä vaihtoehto, olet erittäin tervetullut hyödyntämään erikoistarjoustani Herttaneidin lukijoille: Viiden kerran elämäntapavalmennus hintaan 350 euroa (norm 450 euroa).

Voit sopia valmennuksen soittamalla minulle puh. 040 727 56 36 tai lähettämällä sähköpostia info@amyskogberg.com.

 

Otahan rohkeasti yhteyttä, kun haluat henkilökohtaisen tukihenkilön elämäntapamuutoksen saavuttamiseksi. Vertaistuki kun tutkitusti auttaa onnistumaan!

Amy Skogberg

 

Tarjouksen ehdot: Ensimmäinen tapaaminen tulee sopia 13.11.2021 mennessä ja tapaaminen tulee toteutua 15.12.2021 mennessä. Valmennukset järjestetään etäpalavereina.