Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun on voittanut kultaseppämestari ja jalometallialan opettaja Pia-Mari Jullin suunnittelema Forget-me-not -sormus.

Vuosittaisen kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Tänä vuonna kilpailuun ilmoitettiin yli 80 sormusta, joista esiraati valitsi 10 finalistia yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä 7759 ääntä, joista voittosormus Forget-me-not sai ääniä 21 prosenttia.

Helsinkiläinen suunnittelija Pia-Mari Jull kuvailee sormusta romanttiseksi ja herkäksi. Siinä yhdistyy eri kullan värejä ja kukkaiskieltä.

– Pidän jalokivistä, mutta en ole käyttänyt niitä juurikaan töissäni. Pohdin, miten loisin kauniin sormuksen ilman yhtään kiveä. Kukka-aiheen valinta oli minulle helppo. Kukkaiskieli eli floriografia oli erityisen suosittua 1800-luvulla. Kukat antoivat mahdollisuuden käyttää kullan eri värisävyjä luonnollisesti. Forget-me-not -sormuksessa kukan terälehdet ovat punakultaa, sivulehdet viherkultaa, heteet hienokultaa, sormuksen runko valkokultaa ja kukat sitova nauha keltakultaa, Jull kertoo.

Voittosormuksen suunnittelija Pia-Mari Jull