Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen kertoo uutuuskirjassaan Vitamiinit, hivenaineet ja ravintolisät - Tunnista tarpeesi, valitse viisaasti, miten ja mistä saada riittävästi vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Normaalitilanteessa ne saadaan terveellisestä ruoasta, mutta kirjassa pureudutaan yksilölliseen tarpeeseen, huomioiden eri elämäntilanteet, ruokavaliot ja sairaudet.

Kirjassa selitetään vitamiinien ja kivennäisaineiden hyötyjä ja haittoja. Mitkä ovat liian suuren tai liian vähäisen saannin vaarat.

- Pyrin kertomaan, mitä tutkimukset sanovat erilaisten ravintolisien tarpeesta ja haitoista eri tilanteissa. Siten tämä kirja poikkeaa useista vitamiineista ja hivenaineista kirjoitetuista kirjoista ja sosiaalisen median teksteistä, joissa keskeinen agenda on usein ollut markkinoida suoraan tai piilotetusti vitamiinivalmisteita tai muita ravintolisiä, Reijo Laatikainen toteaa ja jatkaa:

- Liika saanti voi pitkään jatkuessaan aiheuttaa samankaltaisia haittoja kuin liian vähäinen saanti, jopa myrkytyksen tai muita vakaviakin sairauksia.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuka on Reijo Laatikainen?

Reijo Laatikainen on laillistettu ravitsemusterapeutti, filosofian tohtori ja tunnettu ravitsemuksen asiantuntija muun muassa suositun bloginsa kautta. Hänen aiempia teoksiaan ovat muun muassa Herkän vatsan valinnat (2021), Verensokeri haltuun (2020) ja Taltuta lievä tulehdus (2019).

Reijo Laatikainen

 

Täältä voit tutustua lisää uunituoreeseen kirjaan (kustantaja Kirjapaja)

Lähde: Kirjapajan tiedote