Tallinnan matkailuun erikoistunut Parasta Tallinnassa -sivusto kävi testaamassa Kadriorgiin avautuneen ravintola Rudolfin. Virolaisen säveltäjän Rudolf Tobiaksen mukaan nimetty ja hänen elämätyöstään inspiroitunut tallinnalainen ravintola yllätti positiivisesti monella tapaa.

Mikä oli ensivaikutelma?

"Kauniisti valaistu tila on tunnelmallinen ja ystävällinen tarjoilija ottaa lämpimästi vastaan ovella. Virolaiseen tapaan ravintolan sisustuksessa ei ole säästelty. Seiniä koristavat kauniit maalaukset ja kirjahyllyt tuovat tilaan rauhallisen tunnelman. Isoista ikkunoista voi ihailla Kadriorgin puutaloja. Pöytään istuessa ensivaikutelma on erinomainen ja ravintolan menua tutkaillessa vaikuttaa siltä, että luvassa on oikein herkullinen ilta", Parasta Tallinnassa kuvailee.

Millainen ravintolaelämys oli kokonaisuutena?

Näin Parasta Tallinnassa arvosteli paikan:

"Ravintolan menu nojaa ranskalaisen keittiön klassikkomakuihin, mutta omalla pienellä twistillä.

A´la Carte menusta löytyy mm. tuoreita ostereita, kaviaaria, ranskalaista sipulikeittoa ja ankanmaksaa. Pääruokien joukossa on hyvin vaihtoehtoja niin kalan kuin lihan ystäville. Vierailumme aikana ravintolassa oli normaalimenun lisäksi tarjolla myös erityinen kalaruuista ja merenelävistä koostuva menu, jossa oli tarjolla esimerkiksi hummeria. Kasvisruokavaliota noudattavalle tämä ravintola ei ole paras vaihtoehto.

Annokset ovat todella kauniita ja maut balansissa. Ravintolasta lähtiessä vatsa on sopivasti täynnä. Vaikka ruoka ja miljöö olivatkin erinomaiset, illalliskokemuksen kruunasi lämmin ja asiantunteva palvelu. Rudolf on onnistunut tuomaan palasen aidosti lämminhenkistä, bistron ja finediningin välimaastoon sijoittuvaa ravintolaelämystä keskelle Kadriorgia. 

Etenkin viikonloppuisin Rudolfiin kannattaa suunnata myös brunssille. Brunssimenuusta löytyy erinomaisia vaihtoehtoja nautiskeluun. Tarjolla on muun muassa crepsejä, puuroja, uppopaistettuja munia eri lisukevaihtoehdoilla ja tietysti myös pitkälle iltapäivään venyvään aamiais-lounassessioon sopivia herkullisia drinkkejä."

Parasta Tallinnassa suosittelemaan Rudolfiin voit tutustua lisää ravintolan nettisivuilta.

 

KUVA: Instagram / Ravintola Rudolf
LÄHDE: Parasta Tallinnassa