Missikisoja luotsaava Sunneva Sjögrén kyllästyi ihmisten asiattomaan käytökseen somessa. Somekäyttäytyminen on usein törkeää, mennään henkilökohtaisuuksiin ja jopa levitetään perättömiä huhuja.

Sunneva päätti sunnuntaina avautua Facebookissa kertoen samalla naisille suunnatusta Facebook-ryhmästä, jossa ylläpidetään vain positiivista ilmapiiriä. Eriävän mielipiteen ilmaiseminen ryhmässä on toki sallittua, kunhan se tehdään ilman toisen haukkumista. Sunneva on perustanut Siskot + / - 50 -ryhmän yhdessä viihteen monitoiminaisen ja tuottaja Eeva Malinin kanssa.

- Ihanaa päivää ihan kaikille. Perustettiin Eeva Malin kanssa Siskot +/- 50 -ryhmä viime lokakuussa ja nyt siellä on 24 200 ihanaa siskoa. Ryhmässä ei saa haukkua ketään eikä mitään. Perustettiin ryhmä, kun ollaan molemmat oltu jo kauan kyllästyneitä ihmisten rumaan käytökseen somessa. Se on jännä, miten ihmiset luulee, että on jopa hienoa haukkua, arvostella, ja levittää perättömiä huhuja eteenpäin.

- Kuvitellaan, että on rehellistä / suoraselkäistä toimintaa puhua äänen omia totuuksia ja mielipiteitä, joiden ainut tarkoitus on haavoittaa toista ihmistä tai yritystä. Usein myös jankutetaan ”minulla on oikeus omaan mielipiteeseen ” eikä edes välitetä, että sillä voi loukata toista ihmistä.

- Ryhmässä saa olla eri mieltä, mutta se pitää ilmaista ilman toisen mielipiteen lyttäämistä tai haukkumista. Viestintä on taitolaji. Ryhmässä jaetaan kokemuksia, vinkkejä jne…. Ryhmässä kehutaan, kannustetaan, pohditaan ja myötäeletään kun sille on tarvis.

- Tervetuloa ryhmään, jos koet sen omaksesi, Sunneva kirjoittaa päivityksessään.

KUVA: Sunneva Sjögrén