Suomalaiset monesti mieltävät, että asiaa, oli se mitä tahansa, pitäisi opiskella ensin ja aloittaa vasta sitten. Tästä syystä aloittamiskynnys on usein sijoitusasioissakin suuri. Itse kehotankin kääntämään tämän päälaelleen, aloita ensin ja opiskele vasta sitten pikkuhiljaa.

Nykypäivänä netti on pullollaan tietoja ja mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Tämä kaikki tieto saattaa vaikeuttaa sen oman punaisen langan löytymistä. Siksi onkin erityisen tärkeää perehtyä siihen, miten puolueetonta tietoa saisi ja mistä. Vielä kun tähän lisätään se, että sijoitusasiat ei välttämättä ole niitä kaikkein mielekkäimpiä asioita opiskella, ollaan sen kysymyksen ääressä mistä saada lisää tietoa sijoittamisesta ja mahdollisimman helposti?

Olen luetellut tähän muutamia varmoja ja hyviä lähteitä. Kaikkia näitä ei tarvitse samalta istumalta käydä läpi, voi ottaa vain ne mitkä kuulostaa itsestä tarpeellisilta.

1. Merja Mähkän kirja ”Sijoittajaksi 7 päivässä”. Hyvä kirja aloittelijalle. Kirjassa huomioitu helppolukuisuus ja se, että vaikeita termejä ei ole liikaa. Samalta kirjoittajalta ilmestyi juuri "Rahastokirja" vasta-alkajille.

2. Seppo Saarion klassikko ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin”. Tätä opusta suosittelen sinulle, joka olet innostunut sijoittamisesta niin että haluat imeä itseesi lisää tietoa. Tämä ei välttämättä ole aloittelijalle se kaikkein helpoin kirja lukea, mutta tämän kirjan sisäistettyäsi et tarvitse muuta.

3. Valmennusyhtiö Varapuun valmennukset. Jos haluat opiskella sijoitus-sekä talousasioita mahdollisimman mielekkäällä tavalla, on tämä oikea valinta. Varapuu Oy:n kouluttajat osaavat kertoa vaikeatkin asiat hauskasti ja mieleenpainuvasti.

4. Liity Suomen Osakesäästäjiin ja käy heidän kauttaan Osakesijoittamisen Peruskurssi. Tältä kurssilta saat kaikki eväät hyvän sijoitustaipaleen aloittamiseen. Vuosimaksulla saat myös suoraan kotiisi Viisas Raha-lehden, jonka seurassa pysyt kärryillä ajankohtaisissa asioissa.

5. Nordnetin Rahapodi käsittelee talousasioita laidasta laitaan. Tämä on erinomaista kuunneltavaa pitkille automatkoille.

6. Näin lopuksi pitää tietenkin todeta, että seuraamalla tätä blogia tulet saamaan paljon tukea sijoitustaipaleelle. Tulevan talven aikana käydään läpi ainakin muutamia sijoittamisen kultaisia sääntöjä sekä oman sijoitussuunnitelman tekoa eli pysy kanavalla.

 

PS. Tässä blogissa ei anneta sijoitusneuvontaa, eikä tämän postauksen sisältöä tule tulkita kehotuksena tai tarjouksena ostaa tai myydä mitään rahoitusvälineitä. Jokainen tekee itse omat sijoituspäätöksensä.

 

Sijoitusterveisin, Helen Karim

Sijoittamisesta jo yläasteikäisenä innostunut ja kiinnostunut yksityissijoittaja. Sijoitussalkku koostuu osakkeista, rahastoista, asunnoista sekä parkkipaikoista.