Kirjallisuuden ystäviä hemmotellaan! Helsingin Kirjamessut alkoi tänään torstaina ja jatkuu sunnuntaihin 31. lokakuuta saakka. Koolla on kaikki isot kustantajat ja kirjakaupat sekä useita pieniä kustantajia. Antikvariaatteja on liki 40. 21. kertaa järjestettävään tapahtumaan osallistuu kaiken kaikkiaan 250 yritystä.

Kirjamessuilla nähdään ainutlaatuinen teos Koiran työ, jossa yhdistyvät kirjallisuus ja musiikki, Messukeskus kertoo tiedotteessaan. Teoksen on tehnyt kirjailija Pajtim Statovcin sekä muusikot Samuli Putro ja Ringa Manner.

- Helsingin Kirjamessuilla halutaan luoda jotain täysin ainutlaatuista ja nostaa kirjamessujen kulttuurista arvoa. Kirjamessujen teemana on dialogi ja haluamme muistuttaa kuuntelemisen, kunnioittamisen ja tasavertaisen keskustelun tärkeydestä. Teos Koiran työ on askel lähemmäksi uudenlaista yhteistyötä musiikin ja kirjallisuuden välillä, sanoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

- Ääni on äänikirjojen myötä tullut osaksi kirjallisuutta ja samalla äänen ja kirjallisuuden keskinäinen suhde on muuttunut.  Kirjallisuus on läsnä myös musiikissa. Suosittelen kaikkia tulemaan katsomaan tätä ainutlaatuista teosta, hän jatkaa.

Kirjamessuilla esiintyvät suomalaiset kirjailijat muun muassa Juha Hurme, Niillas Holmberg,  Katja Kettu, Leena Krohn, Rosa Liksom, Antti Rönkä, Pirkko Saisio, Jari Tervo, Saara Turunen ja Johanna Venho. Kansainvälisistä kirjailijoista paikalle saapuu esimerkiksi Paolo Giordano, Camilla Läckberg, José Rodrigues dos Santos, Denise Rudberg ja Gustaf Skördeman.  

 

Messut on avoinna torstaista lauantaihin 28.–30.10. klo 10-20 ja sunnuntaina 31.10. klo 10-18.

Tutustu tarkemmin ohjelmaan Kirjamessujen sivuilta.

LÄHDE: Helsingin Kirjamessujen tiedote