Iittalan joulukylä Hämeenlinnassa tarjoaa paljon ihmeteltävää ja puuhaa koko perheelle. Tässä joitakin kokoamiamme tärppejä unohtumattomiin hetkiin.

Naivistien talvinäyttely

Näyttelyssä tutustaan Stefan Bremerin naivistisiin valokuviin, Hannu Riikosen kaupunkinäkymiin ja Suvi Vasaman paperiveistoksiin. Mukana on myös joukko nykynaivisteja. Vanhan puukoulun lattioiden narina ja iloinen taide nostattaa hymyn koko perheen huulille.

Käsintehtyjä nukkeja

Kiviklubilla Iittalantien varressa on 20.–21.11. kello 10–18 nukkeharrastajan järjestämä näyttely, jossa voi tutustua käsintehtyihin nukkeihin. Nähtävillä on myös Kalvolan graniitin historiasta kertovia valokuvia.

Designmuseo

Suomen lasitaiteen ikonit ja niiden tekijät -näyttely Designmuseo Iittalassa on avoinna viikonloppuisin klo 11–17. Joulunavausviikonloppuna 20.–21.11. museoon on vapaa pääsy. Lauantaina 20.11. kello 14 Suomen lasimuseon amanuenssi Elina Karila esittelee näyttelyä yleisölle. Tarinoita lasitehtaan historiasta on mahdollista kuulla sunnuntaina 21.11.

Koko perheen joulunavaus

Koko perheelle suunnattua Iittalan joulunavausta vietetään 20.–21.11. Lapset voivat etsiä Lasimäen alueelta suosittuja tontunovia. Löytäjille on tiedossa pikku palkintoja. Eläinystävät pääsevät poni- ja hevosajelulle ja taiteesta pitäville on tarjolla kasvomaalausta. Halutessa voi napata muistoksi kuvan joulupukin seurassa. Kultasuklaa arpoo jättikokoisen suklaajoulupukin ja keramiikkapaja Anubiksessa arvotaan 100 euron lahjakortti. Kaiken puuhastelun välissä maistuu herkullinen riisipuuro.

Joululahjaideoita

Joululahjoja etsinnässä auttavat Lasimäkeläiskorttelin ja Iittalan kylän liikkeet sekä avajaisviikonloppuna Kutilan juhlatalossa järjestettävät joulumyyjäiset. Ei sovi unohtaa myöskään yhtenäiskoulun perinteisiä joulumyyjäisiä.

Lasitehtaan syntymäpäivä

Keskiviikkona 24.11. vietetään Iittalan lasitehtaan 140-vuotissyntymäpäivää. Samalla juhlistetaan kylän liikenneympyrään rakennettua uutta valaistua lasitaideteosta.

Lue lisää Iittalan joulukylästä ja ohjelmasta.

LÄHDE: Iittalavillage.fi