Lukuisista lehtiotsikoista tuttu Henna Kalinainen nähdään yhtenä julkkisäitinä pian alkavassa Gossip Moms Suomi -ohjelmassa. Uutuussarjassa päästään kurkkaamaan lähietäisyydeltä Hennan, kihlattunsa Jarkon ja vuoden alussa syntyneen Joanna-tyttären elämää ja arkea.

Tuoreessa Instagram-päivityksessä Henna avautuu suorituspaineista, mitä äitiys tuo tullessaan, varsinkin kun sosiaalisessa mediassa näkee niin sanottuja superäitejä. Äitejä, jotka luovat siloiteltua kuvaa, ja totuus voi olla jotain aivan muuta.

- Mistä johtuu äitiyteen liittyvät suorituspaineet? Onko some liian täynnä siloteltua pintaa ja superäitejä? Itse lapseni synnyttyä pistin itseni todella koville niin imettämisen, palautumisen, ulkonäön kun töiden suhteen. Vauvantarvikkeitakin on niin paljon kaikkia hienoja, että heti olisi harmittanut, jos jäisi jotain vaille. Rahaa palaa ihan älyttömästi kaikkiin hienouksiin, mistä osa lojuu jo kaapin pohjalla. Voi kunpa sitä uutena äitinä olisi ottanut vain rennommin ja nauttinut vielä enemmän ajasta. Toivoisin ettei äidiksi tulevilla olisi niin kovia suorituspaineita, Henna pohtii.

Mitä sitten lapsi ja äiti todella tarvitsee?

- Toivoisin ettei äidiksi tulevilla olisi niin kovia suorituspaineita. Se mitä lapsi lopulta tarvitsee, on rakastavat vanhemmat, ruokaa, lämpimät vaatteet ja sylin johon turvautua. Se mitä äiti tarvitsee, on vain se oma perhe, riittävä lepo ja paljon aikaa ja rauhaa sopeutua tilanteeseen. Ei arvostelua, kilpavarustelua, ulkonäköpaineita tai muiden puuttumista asioihin, hän muistuttaa.

Gossip Moms Suomi alkaa 16. syyskuuta discovery+ -palvelussa. Hennan lisäksi ohjelmassa mukava ovat Australiassa asuva tatuointiartisti ja pin up -malli Sini Ariell, kohujulkkis Maisa Torppa ja Temptation Island Suomi -ohjelmasta tuttu Vilma Karjalainen.


KUVA: Facebook / Henna Kalinainen