Minne mennä drinkille? Inspiroidu ruoka- ja ravintolamedia Toptasten listaamista parhaista drinkkibaareista.

1. Moro Sky Bar

Moro Sky Bar on rento ja tyylikäs näköalabaari Tampereen Tornihotellin 25. kerroksessa. Morosta avautuu huikaisevat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan yli Pyhä-, Näsi-, ja Iidesjärven aina Hervantaan asti. Puitteet ovat siis mitä parhaimmat rennolle yhdessäololle, hymylle ja puheensorinalle laadukkaiden juomien äärellä. Moro on kohtaamispaikka, jonne kaikki ovat tervetulleita – niin kaupunkilaiset kuin vierailijatkin, tutut ja tuntemattomat!

Ratapihankatu 43, Tampere

2. Ateljee Bar

Nouse ensin hissillä ja sitten hotellin kierreportaita pitkin kaupungin katolle, Ateljee Baariin, 70 metrin korkeuteen. On vaikea sanoa mikä näissä korkeuksissa on parasta: viini, nuorten taiteilijoiden kiinnostavat teokset vai huikea näköala Helsingin ylle.

Hotelli Torni on tällä hetkellä suljettu peruskorjauksen vuoksi. Torni avautuu jälleen vuonna 2022. 

Yrjönkatu 26, Helsinki

3. Goldfish

Goldfish palvelee Korkeavuorenkadulla Kultakalan korttelissa idyllisen Ullanlinnan, boheemin Punavuoren ja ydinkeskustan leikkauspisteessä. 

Juomalista on koostettu leikkisästi, sesonkeja ja yllättäviä makuyhdistelmiä sekoitellen. Satokaudet maistuvat juomissa tuoreiden raaka-aineiden muodossa. Kausittain vaihtuva juomalista tarjoaa elämysmatkan maailman metropolien hämyisiin kirjastobaareihin, klassikoiden ja uudempien tuttavuuksien pariin. 

Tarjolla on myös pientä baarisyötävää Osteria Ventunon keittiöstä sekä jatkuvasti elävä samppanja-lista. 

Korkeavuorenkatu 21, Helsinki

4. Tiima

Vanhaan kellokauppaan 2017 avattu entinen salakapakka on tuotu teemaltaan eteenpäin kieltolain ajasta kohti svengaavaa 60- ja 70-lukua ja ennen lukossa olleet ovet avattu. Edelleen kirkkaimmassa valokeilassa pysyvät maailmanluokan cocktailit ja mukava palvelu. Tiiman cocktaillistalta löytyy niin kansainvälisiä klassikoita kuin Tiiman baarimestarien omia nestemäisiä taideteoksia, alkoholittomia herkkuja unohtamatta. Takabaaria täyttää myös todella laaja gini- ja viskivalikoima. Vilkkaana viikonloppuiltana tilan täyttävät rento musiikki, kiehtova puheensorina ja ravistimien rahina.

Satakunnankatu 10, Tampere

5. The Cow

The Cow on mutkattoman palvelun ja rennon tunnelman seurusteluravintola aikuiseen makuun. Tasokkaasta valikoimasta löydät varmasti mieleisesi oluen, siiderin, viinin tai vaikkapa käsityönä valmistetun liköörin, jollaista et muualta löydä.

The Cow:n baarimestarit ovat monissa kilpailuissa menestyneitä konkareita. The Cow valmistaa kaiken tuoreista raaka-aineista ja käsityönä tehdään esimerkiksi omia liköörejä ja drinkeissä käytettäviä siirappeja.

Aurakatu 3, Turku

6. Liberty Or Death

Pala Brooklynia Erottajalla käsityöcocktailbaarin muodossa. Liberty or Death pyrkii kokoajan ekologisempaan suuntaan ja tämä näkyy aina myös juomalistoilla. Raaka-aineina käytetään vain itse valmistettuja raaka-aineita jolloin hävikki saadaan painettua mahdollisimman minimiin, sekä pidettyä huolen että laatu on asiakkaille riittävän hyvällä tasolla.

Erottajankatu 5, 00130 Helsinki

7. Gate A21

Helsingin ytimessä sijaitseva Gate A21 on kaikkea sitä mitä rennolta cocktail-baarilta voi odottaa. Kausittain vaihtuvan henkilökunnan itsensä suunnittelema cocktailmenu vie sinut matkalle maailman ympäri eksoottisilla makuyhdistelmillään ja baarista löydät myös laajan valikoiman erikoisoluita.

Tyylikäs industrial-hengessä sisustettu miljöö tarjoaa puitteet niin leppoisammalle istuskelulle kuin sykettä ja tanssia kaipaavalle. DJ:t soittavat monipuolista musiikkia koostuen tämän päivän suurimmista hiteistä & klubiklassikoista kaikilta aikakausilta.

Annankatu 21, Helsinki

8. Bar4

Bar4 valmistaa drinkit sydämellisellä tunteella ja pienellä taidon ripauksella! Lista vaihtuu sesongeittain, mutta tuttuja klassikoitakin löytyy. Bar4 tarjoilee muutakin kuin drinkkejä kuten viiniä, kuplajuomaa ja olutta, kausittain vaihtuvasta valikoimasta.

"Turhan jöpötyksen voit jättää kadun puolelle ja astut vaan rohkeesti sisään nauttimaan kulttuurista. Kulttuuria se on juomakulttuurikin, jo vuodesta2010."

Kristiinankatu 4, Turku

9. Grotesk

Grotesk on tunnelmaltaan tyylikäs ja rento cocktailbaari, jonka sisustus yhdistää uutta ja vanhaa. Klassiset marmoripöydät sekä alkuperäinen 1800-luvun katto kohtaavat Berliini-henkiset valokyltit sekä modernit kalusteet.

Alkuillasta voit nauttia juoman seuraksi pientä suolaista, illan pimentyessä tunnelma muuntuu menevämmäksi ja voit tanssia pikkutunneille asti DJ:n säestyksellä.

Ludviginkatu 10, Helsinki

10. Chihuahua Julep

Chihuahua Julep on pieni ja laadukas cocktailbaari Helsingin keskustassa. Baarin valikoima keskittyy Amerikan mantereen alkoholeihin. Runsaan makuisten cocktailien lisäksi tarjolla on hyvä valikoima tequilaa ja mezcalia.

Chihuahua Julep on avoinna joka päivä elokuusta-kesäkuuhun 18-01 ja kiinni heinäkuussa. Puhelimien käyttö ja valokuvaus on baarissa kielletty. Sisälle pääsee soittamalla ovikelloa.

Erottajankatu 9, Helsinki

Lähde: Toptaste.fi